Përfytyrime mitologjike gjetje arkeologjike Selcë (Pelion)
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Përfytyrime mitologjike gjetje arkeologjike Selcë (Pelion)

~Neritan Ceka

Afërdita, terrakotë e prodhimit lokal, fundi i shek. III p.e.sonë
Erosi si aktor, reliev i aplikuar nga një vazo bronzi, shek. III p.e.sonë
Atlet, figurinë bronzi,  fundi i shek. VI p.e.sonë
Bizhuteri floriri nga Selca e Poshtme
Reliev që përfaqëson mburojën ilire nga fasada e varrit monumental nr.2
Paftë rripi nga varri nr.3, përfytyron luftëtarët ilirë.

 

info@balkancultureheritage.com